ZA LJETNA DRUŽENJA GRAĐANA I POSJETITELJA Ponovno otvorena vrata Kina Lapad

Od večeras je Lapad bogatiji za još jedan kulturni prostor – kino đardin koji se otvorio u prostoru nekad popularnog ljetnog kina. Svečanom otvorenju nazočile su uz mnogobrojne građane i posjetitelje,  zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović i pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija.

 

“Zahvaljujući jednom predanom timskom radu danas je ovo kino ponovno vraćeno u funkciju. Vidimo radost i osmijehe naših sugrađana, a posebice Lapađanki i Lapađana i to je ono što je zaista lijepo! Neka ovo mjesto bude mjesto okupljanja, druženja i mjesto gdje će starije i mlađe generacije stvarati neke nove uspomene, " - zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Program otvaranja obilježilo je izlaganje povjesničara umjetnosti Ivana Viđena, koje je okupljene proveo kroz povijest kvarta, lapadskih kulturnih prostora i njihova društvenog značaja. Nakon izlaganja, uslijedilo je prikazivanje filma, „Boja novca“ Martina Scorsesea, koji je unio dašak nostalgije iz nekadašnjih vremena ljetnog kina. 

 

Ova ljetna pozornica koncept filmskih pregleda staviti će na obitelji i mlade, a biti će organizirane i tematske večeri. 

 

U vikendu pred nama na obiteljskom programu je „Dnevnik Pauline P.“ Nevena Hitreca,  jedan od najgledanijih recentnih dječjih filmova domaće kinematografije. Filmska adaptacija omiljenog dječjeg romana Sanje Polak u lapadskom đardinu je na programu 4. kolovoza u verziji s engleskim titlovima.

 

Podsjetimo, prostor nekadašnjeg ljetnog kina, nekad omiljenog okupljališta Lapađana, stavljen je u funkciju za kino predstave i druge kulturno-umjetničke sadržaje. Nakon što su Dubrovački vatrogasci i djelatnici Vrtlara prostor očistili, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima koordinirao je radove uređenja i sanacije infrastrukture kina te je tako provedena sanacija kanalizacije i sanitarnog čvora, uređena je i prostorija s projektorom, zid za projekcije te ostalo potrebno uređenje vanjskog prostora.

 

 

lijevo
desno