Virtualni kick-off sastanak projekta „EIT Urban Mobility SumBooST2"

 

Projekt „Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox Upgrade (SumBooST2)“ sufinanciran je od strane „EIT Urban Mobility-a“, inicijative Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), koje je tijelo Europske Unije.

 

Sveučilište u Zagrebu Fakultet prometnih znanosti organizirao je virtualni inicijalni sastanak, koji se održao 04. svibnja 2021. godine.  Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija Ericsson Nikola Tesla, Grad Rijeka i Grad Dubrovnik.  Na početku sastanka održano je kratko predstavljanje partnera, nakon čega je predstavljen plan provedbe projekta.

 

Cilj sastanka bio je prezentirati rezultate prošlogodišnjeg uspješno provedenog projekta „Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox“ novim partnerima, kao i aktivnosti, metodologiju i očekivane rezultate novog projekta.

 

Sljedeći korak je početak projektnih aktivnosti, odnosno definiranje područja obuhvata, analiza postojeće dokumentacije, prikupljanje podataka i razvoj metodologije za obradu podataka.

 

Ukupna vrijednost projekta SumBooST2 iznosi 193.400,00 EUR, a sredstva za Grad Dubrovnik iznose ukupno 14.948,00 EUR i u 100 postotnom iznosu su financirana sredstvima Europske unije.

 

Projekt SumBooST2 započeo je 1. siječnja 2021. godine i traje do 31. prosinca 2021.godine.