Veslači prvaci Hrvatske na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas seniorske prvake Hrvatske u dvojcu na pariće u konkurenciji lakih seniora, Lovra Čondrića i Tonija Pulića. Prijemu su nazočili predsjednik Veslačkog kluba Neptun Marko Potrebica i tajnik kluba Maro Kapović.

 

Po postignutim rezultatima dubrovački klub postao je deveti klub prvenstva na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore i veterane koje je početkom svibnja održano u Zagrebu na Jarunu, a na kojem se okupilo oko četristotinjak veslačica i veslača iz devetnaest klubova.

 

U ovoj prigodi gradonačelnik je čestitao sjajnom dvojcu Čondriću i Puliću na pobjedama i medaljama koji su pokazatelj dosljednosti, upornosti i odricanja koji ovaj sport iziskuje.  Uputio je u ovoj prilici čestitke poradi izvanrednih postignuća cijeloj upravi kluba i ostalim veslačima VK Neptun, naglasivši kako mladi sportaši i sportašice Dubrovnika ostvaruju zapažene rezultate vrijedne svake pohvale.

 

Predstavnici kluba Neptun Potrebica i Kapović zahvalili su gradonačelniku Frankoviću na kontinuiranoj podršci i financijskim izdvajanjima usmjerenim prema poboljšanju uvjeta rada kluba, veslača i trenera. Istaknuli su i kako klub Neptun iduće godine obilježava sto godina postojanja što za njih predstavlja jedan od najvažnijih događaja i obljetnica u povijesti kluba, kojim dokazuju kako veslanje kao pojedinačni i grupni sport zaslužuje posebnu pažnju. Stoga su u ovoj prilici gradonačelniku uručili monografsku knjigu „Veslački klub Neptun 1923.- 2008.“ u kojoj je detaljno objedinjeno i prikazano niz fotografija koji sežu od samih početaka postojanja kluba, njegova daljnjeg razvitka i brojnih ostvarenih uspjeha sa međunarodnih i nacionalnih natjecanja.

 

 

lijevo
desno