Veseli završetak Šarene zime u Uvali

Program za djecu "Šarena zima u Uvali" Dubrovačkog zimskog festivala završio je protekli vikend na najbolji mogući način, veselo i razdragano. 

Program u subotu, 4. siječnja, pod nazivom "Nacrtaj zimsko sunce" protekao je uz radionicu izrade ukrasa udruge Le Petit Festival du Theatre te atraktivan program zagrebačke agencije Zagi Eventi. Brojna dubrovačka djeca uživala su u nastupima mađioničara, žonglera, animatora, umjetnice s hula hopom te u oslikavanju lica i raznim igrama. U zabavnom dijelu programa nastupio je dubrovački bend 50 Shades of Rock'n'Roll.

Nedjeljni program pod nazivom "Zec iz klobuka" također je ponudio animaciju i igre za djecu agencije Zagi Eventi, dok je vrhunac programa bio nastup gluhih violinistica Violinmusic4all. Njihova voditeljica Renata Novoselec razvila je u svijetu jedinstvenu metodu učenja sviranja violine gluhih i nagluhih osoba. Sjajne violinistice počele su svirati violinu tek prije godinu dana, a oduševljenoj publici izveli su koloplet božićnih pjesama. Nastupili su i dubrovački bendovi Nianse i EZ Money.

Svoje viđenje ovogodišnjeg programa "Šarena zima u Uvali" ponudila je izložbom fotografija istoimenog naziva mlada dubrovačka umjetnica Katarina Radonić. Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pohvalivši i zahvalivši svim organizatorima i sudionicima Šarene zime u Uvali, posebno istaknuvši naglasak programa na dubrovačkim izvođačima.

lijevo
desno