Veleposlanik Australije Rodgers na prijemu u Gradu

 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primili su danas u nastupni posjet veleposlanika Australije u Hrvatskoj, Nj. E. Richard Mason Rodgers. 

 

Prijemu je nazočila i djelatnica za konzularne poslove i javnu diplomaciju Dijana Grahovac. 

 

Ovom prigodom zamjenica Tepšić zaželjela je dobrodošlicu veleposlaniku Australije Rodgersu, koji po prvi puta boravi u Dubrovniku, a povod njegova dolaska u grad jest večerašnji prikaz australskog filma ZEMLJAK – COUNTRYMAN koji ću zainteresirana publika i posjetitelji imati priliku pogledati u Ljetnom kinu Slavica. 

 

Susret predstavnica Grada i veleposlanstva Australije obilježio je razgovor o aktualnim gradskim projektima, koje je predstavila zamjenica Tepšić stavljajući poseban fokus na Plan upravljanja, kvalitetu života građana, turističku sezonu i razvoj cruise industrije. Dotaknuli su se i pitanja nedostatka radne snage u Hrvatskoj i susjednim zemljama te izazovima na tržištu rada. 

 

Veleposlanik Australije Rodgers izrazio je oduševljenje mnogobrojnim spomeničkim atrakcijama i prirodnim ljepotama Dubovnika, naglasivši kako su za Australce, Hrvatska i Dubrovnik omiljena ljetna destinacija za odmor i boravak, posebice među mlađom populacijom. 

 

Osvrnuo se u kratkim crtama na večerašnji prikaz filma Petera Pecotića i Josepha Williamsa koji donosi priču o putovanju od 10 tisuća kilometara, a na kojem se isprepliću priče australskih useljenika i starosjedilaca. Na kraju je uputio zahvale zamjenici Tepšić i pročelnici Brnin na prijemu i želji za suradnjom.

 

 

lijevo
desno