VAŽNA OBAVIJEST Oprez! Pripadnici postrojbi civilne zaštite ne obilaze vaše domove!

koronavirus

Stožer Civilne zaštite Grada Dubrovnika primio je informaciju da se nepoznata osoba ili više njih lažno predstavljaju kao pripadnici postrojbi civilne zaštite te sugrađanima pod krinkom pružanja pomoći najavljuju dolazak u njihove domove.  

 

Upozoravamo sugrađane da pripadnici operativnih snaga Civile zaštite Grada Dubrovnika NE OBILAZE DOMOVE naših građana te apeliramo na sve građane koji takve poruke ili pozive prime da na iste ni u kom slučaju ne nasjedaju nego da ih bez odlaganja prijave.

 

Svaku indiciju na sumnjivo ponašanje ili neautorizirano postupanje potrebno je prijaviti policiji, a poželjno je o istome obavijestiti i Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika putem elektroničke pošte na adresu civilnazastita@dubrovnik.hr. Građanima je dostupan i besplatni telefon 0800 8182 na koji se moguće obratiti Stožeru svakim danom od 8 do 20 sati.

 

Podsjećamo građane da su pripadnici operativnih snaga CZ-a koje možete sresti na gradskim ulicama odjeveni u službene uniforme modre boje s grbom civilne zaštite. Također, podsjećamo da je sustav pomoći rizičnim skupinama uspostavilo Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, a samoorganiziranje pomoći nije dozvoljeno.

 

Lažno predstavljanje je kažnjivo i svaki ovakav pokušaj bit će prijavljen policiji.