Uz potporu Grada Dubrovnika objavljena brošura "Ljubljena djeca"

U nakladi Dubrovačke biskupije i Župe sv. Mihajla te uz financijsku potporu Grada Dubrovnika objavljena je brošura "Ljubljena djeca". Brošura je namijenjena prvenstveno obiteljima osoba s invaliditetom, ali i široj javnosti. Brošura je predstavljena poslije mise u crkvi sv. Mihajla na treću nedjelju Došašća, koja je ujedno i nedjelja Caritasa, koju je predvodio dubrovački biskup monsinjor Roko Glasnović. Misi i predstavljanju brošure nazočili su gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sa suradnicima.

 

Brošura je plod ljubavi i truda autora, koji svakodnevno nastoje pomagati i biti na usluzi osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima i olakšati im teške životne trenutke. Autori svojim tekstovima i svjedočanstvima žele potaknuti cijelu društvenu zajednicu na još intenzivnije zalaganje za stvaranje uvjeta za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom i djecu teškoćama u razvoju i postupnu inkluziju u sve sfere društvenog života.

 

Poseban naglasak u brošuri stavljen je na potrebu kršćanske blizine i prihvaćanja osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju te na osnaživanje obitelji u svakodnevnoj skrbi za potrebite članove.

 

Brošura daje i praktične upute, postupke i ustanove za podršku, kako bi se članovima obitelji osoba s invaliditetom olakšao svakodnevni život te zdravstvena i svaka druga potrebna skrb.