Uz Dan civilne zaštite održana edukacija za djecu DV Leptirić

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite Grad Dubrovnik je, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite, Službom civilne zaštite Dubrovnik, organizirao demonstraciju aktivnosti i opreme žurnih službi za djecu polaznike vrtića Leptirić iz Trstenog.

 

Svoj su im rad predstavili pripadnici HGSS-a, JVP Dubrovački vatrogasci, prometni redari Grada Dubrovnika te Crveni križ koji su prezentirali program "Ponašanje djece u katastrofama" i pružanje prve pomoći.

 

Ovu edukaciju, kazala je voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić, provode već godinama, od najmlađih pa do srednjih škola, prilagođavaju je svakom uzrastu i njihovom predznanju i podučavaju ih sve ono što je za njih važno da znaju.

 

U ime Grada Dubrovnika u ovoj su aktivnosti sudjelovale i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin te pročelnica Upravnog odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča.

 

''Grad Dubrovnik prepoznaje rad žurnih službi te od 2017. godine osigurava značajna sredstva kako za poboljšanje uvjeta rada, ljudstvo, tako i u samo opremu te infrastrukturu. Prevencija i edukacija su ključne, a posebno edukacija najmlađih kako bi se razvila svijest te kako bi u slučaju neke ugroze bili što spremniji reagirati, a samim time i žurne službe funkcionalnije djelovati'', kazala je pročelnica Ivana Brnin.

 

Kada je riječ o opremi, među zadnjim značajnijim nabavkama Grada Dubrovnika za potrebe civilne zaštite bili su set seizmičkog uređaja s video kamerom za pretrage iz ruševina te šatori na napuhivanje. Ova vrijedna oprema nabavljena je kroz EU projekt E-CITIJENS u svrhu povećanja spremnosti i djelovanja u slučajevima prirodnih katastrofa, točnije u slučaju potresa. 

 

Sljedeći projekt Grada, kada je riječ o izgradnji infrastrukture,  je Vatrogasni dom Zaton, za koji je izrađena projektna dokumentacija, a ujedno su nedavno završeni i radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom, kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje ovog vatrogasnog doma.

lijevo
desno