Usvojena odluka o davanju u najam gradskih stanova u povijesnoj jezgri obiteljima s više djece

Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika usvojena je Odluka o davanju u najam stanova na području povijesne jezgre u vlasništvu Grada Dubrovnika, u svrhu rješavanja stambenog pitanja obitelji s više djece.

 

Riječ je o još jednoj mjeri gradske uprave za pomoć mladim obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina. Grad Dubrovnik novim mjerama proširuje jedinstveni model Dubrovačke stanogradnje, s posebnim naglaskom na revitalizaciju povijesne jezgre.

 

U tu je svrhu Grad pokrenuo obnovu stambenog fonda u svom vlasništvu unutar zidina. Plan je u ovoj godini obnoviti četiri stana i dati ih na korištenje obiteljima s više djece. Očuvanje ''živog grada'' također je jedan od prioritetnih ciljeva Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

 

''Uistinu sam ponosan na ovu odluku jer pomaže zadržavanju života u zidinama. Uputili smo i dopis Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kojim smo zatražili dodjelu stanova u državnom vlasništvu Gradu Dubrovniku za provođenje stambene politike, kako bi ih sukladno Odluci mogli dodijeliti mladim obiteljima. Ovom Odlukom možemo promijeniti ''krvnu sliku'' povijesne jezgre i siguran sam da ćemo ubrzo nakon usvajanja vidjeti njezine rezultate'', rekao je gradonačelnik Mato Franković.