Uručeni ključevi gradskih stanova Općoj bolnici Dubrovnik, Domu zdravlja te Centru za pružanje usluga u zajednici Maslina

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je danas ključeve stanova u Mokošici koji su u vlasništvu Grada Dubrovnika Općoj bolnici Dubrovnik, Domu zdravlja te Centru za pružanje usluga u zajednici Maslina. Ključeve su u ime institucija primili ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan te ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Maslina Iliana Stojanović, a primopredaji je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo.

 

Nakon što su na 21. sjednici Gradskog vijeća prihvaćeni prijedlozi zaključka o sklapanju Ugovora o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom na određeno vrijeme, Grad Dubrovnik je dao u najam po jedan stan Općoj bolnici Dubrovnik i Domu zdravlja Dubrovnik kako bi se time pružila potpora u rješavanju problema stambenog zbrinjavanja liječnika navedenih ustanova, dok je Centar za pružanje usluga u zajednici Maslina dobio dva stana koji će osigurati stanovanje djeci najduže do 26. godine života.

 

Dajući u najam stanove u svom vlasništvu uz simbolični iznos najamnine, Grad Dubrovnik pomaže zdravstvene i druge ustanove od interesa za Grad, pa je tako do sada dodijeljeno 10 stanova – tri za potrebe Opće bolnice, dva za Dom zdravlja, tri za Dom Maslina te po jedan za Kazalište Marina Držića i Sveučilište u Dubrovniku.