Uručen ugovor o sufinanciranju adaptacije i sanacije zgrade Doma kulture na Koločepu

Kvaliteta života
EU fondovi

U sklopu posjeta Gradu Dubrovniku ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak gradonačelniku Matu Frankoviću uručila je ugovor o sufinanciranje projekta „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu“. Ministarstvo je u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini Gradu Dubrovniku za navedeni projekt odobrilo iznos od 400 tisuća kuna.

 

Ministrica Tramišak ovom prilikom je u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika predstavnicima gradova i općina na području Dubrovačko-neretvanske županije uručila ugovore o sufinanciranju 20 projekata ukupne vrijednosti gotovo šest milijuna kuna.

 

Najveći dio ugovora, njih 12, otpada na Program razvoja otoka, dok se ostatak odnosi na Program podrške brdsko-planinskim područjima, Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju .

 

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je ministrici na još jednom u nizu ugovora koji utječu na poboljšanje kvalitete života građana Dubrovnika te je podsjetio na činjenicu kako je Grad Dubrovnik u nepune četiri godine iz europskih fondova i nacionalnih izvora osigurao preko milijardu kuna sredstava. – „Rezultati takvog pristupa su vidljivi, ova gradska uprava pokazala je iznimnu umješnost u korištenju fondova EU i veselimo se novim programima koji su pred nama“, poručio je.

 

Podsjetimo, projektom „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu“ osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo. Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika.

 

Predviđena je adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade: toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom. Osim toga ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om.

lijevo
desno