UOČI OTVARANJA 74. IGARA Zamjenica Tepšić sudjelovala na svečanoj sjednici Festivalskog vijeća

Ususret večerašnjoj ceremoniji otvaranja 74. Dubrovačkih ljetnih igara, danas je u Festivalskoj palači održana svečana sjednica Festivalskog vijeća na kojoj je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić. Sjednicom je predsjedala ministrica kulture i medija Republike Hrvatske, Nina Obuljen Koržinek.

 

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski zahvalila se svim članovima Festivalskog vijeća na suradnji, Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na podršci, komunikaciji i pristupu, a publici i vjernim pratiteljima na lijepom praćenju kroz njezin šestogodišnji mandat. Dodala je kako publiku očekuje pregršt interesantnog programa u ljetnim mjesecima koji će biti potkrijepljen izvedbama eminentnih umjetnika. 

 

Ministrica Obuljen Koržinek u svom izlaganju uputila je zahvale intendantici ljetnih igara Dori Ruždjak Podolski i njezinim suradnicima na besprijekornom vođenju te iznimnom angažmanu i doprinosu koji su ovu omiljenu manifestaciju građana i posjetitelja Dubrovnika učinili jedinstvenim. Istaknula je ministrica, kako je tim Ruždjak Podolski kroz protekle godine osluškivao publiku i zainteresiranu javnost, donjevši jedan novi zamah i izbalansiranost kulturnih, glazbenih i umjetničkih izvedbi. Dotaknula se vremena pandemije COVID-19, kada je pred ovim svjetski prepoznatim festivalom stajao veliki izazov, zaključivši kako je i tada pokazana kvaliteta i izniman logistički napor svih sudionika, što je potvrda volje svih da Dubrovačke ljetne igre održe kontinuitet visoke umjetničke produkcije i ambijentalnosti  unatoč neočekivanim preprekama.  

 

Zamjenica Tepšić u ovoj je prigodi naglasila je kako vjeruje da dubrovačka publika željno iščekuje početak ovogodišnjih igara, koji zasigurno kroz inovativne scenske izvedbe donose jedan posve drugačiji vid umjetničkog užitka. Dodala je, kako Grad Dubrovnik kao i do sada ostaje vjerna podrška festivalu, koji je duboko ukorijenjen u ovaj kraj i zajednicu. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u kreiranju programa, poglavito intendantici Ruždjak Podolski pod čijim su vodstvom igre doživjele svojevrsni procvat i kulturni uzlet. 

 

Sjednici Festivalskog vijeća nazočili su ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović i ostali članovi Sanja Putica, Žaklina Marević, Frano Matušić te pomoćnik intendantice za glazbeni program Tomislav Fačini i pomoćnik za dramski program Saša Božić. 

lijevo
desno