UKLJUČIVANJE GRADOVA U MIGRACIJSKU POLITIKU Predstavnici Grada održali sastanak sa voditeljem Ureda Međunarodne organizacije za migracije

 

Na inicijativu Ureda Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravno odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin održali su danas sastanak sa voditeljem Ureda IOM-a Ivanom Pitešom. 

 

Prijemu je nazočila i koordinatorica projekta “Tehnička podrška u integraciji državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj” Martina Car.

 

Ovom prigodom koordinatorica projekta financiranog od strane Glavne uprave za potporu strukturnim reformama Europske komisije Martina Car, upoznala je predstavnike Grada Dubrovnika o glavnim ciljevima koji podrazumijevaju identifikaciju i analiziranje kapaciteta nadležnih državnih tijela, kao i tijela lokalne i područne samouprave, te koordinaciju budućih integracijiskih politika i programa za državljane trećih zemalja. Istaknula je kako je na nacionalnom nivou, kao i onom regionalnom i lokalnom uočen manjak integracijskih politika koje uključuju širu strukturu migranata, poput radnih migranata, osoba koje migriraju zbog obrazovanja, hrvatskog iseljeništva iz trećih zemalja, migranata s različitim statusima te da je potrebno raditi na poboljšanju i razvoju sustava koji će pokazivati visoku razinu spremnosti. 

 

Predstavnici Grada pozdravili su ovaj vrijedan europski projekt i iskazali otvorenost za suradnjom. Predstavili su niz socijalnih mjera, kojima sadašnja gradska uprava posvećuje značajnu pozornost. Na sastanku je usuglašeno kako se u budućnosti treba više promišljati o  razvijanju informacijskih centara u lokalnim sredinama i uvođenjem novih zakonskih regulativa. 

 

 

lijevo
desno