Udruga Maritimo Recycling održala radionicu recikliranja plastike s učenicima Osnovne škola Mokošica.

Udruga Maritimo Recycling uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika održala je 29. ožujka radionicu recikliranja plastike s učenicima 7. b razreda Osnovne škola Mokošica.

 

Učenici su sa sobom donijeli čepove za reciklažu i naučili kako morski otpad pretvoriti u zanimljive proizvode. Od plastičnih čepova izradili su plastične čaše i podmetače za čaše. Učenike je iznenadilo i oduševilo saznanje da je uopće moguće reciklirati tvrdu plastiku na zabavan način, a spoznaja koliko je bitno dati svoj doprinos u smanjenju plastičnog otpada u našem moru te na taj način očuvati i svoje zdravlje dodatno ih je oplemenila.

 

Aktivnost "Od plastike iz mora do proizvoda" organiziraju Maritimo Recycling i Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR/2.660.083,07 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR/2.261.070,61 kuna.

lijevo
desno