Učenici iz grada prijatelja Montereyja na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i Igor Deranja, savjetnik iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika primili su danas u gradskoj vijećnici učenike iz kalifornijskog grada prijatelja Montereyja. Prijemu su nazočili i njihovi mentori Lynn Hodges i Michael Hodges.

 

Učenici, osam srednjoškolaca koji su prošli selektivan proces, borave u Gradu Dubrovniku kao ambasadori organizacije Slavic American Cultural Organization (SACO), u sklopu programa razmjena studenata čiji preci potiču iz Hrvatske i Dubrovnika.

 

„Cilj ovog programa je da naši mladi postanu ambasadori naše organizacije, da nastavimo tradiciju koju smo postavili, a drugima pružimo znanje i strast za njihovu kulturnu pozadinu i zajednicu“, istaknula je ovom prigodom njihova mentorica Lynn Hodges.

 

Gradonačelnik Franković zaželio im je dobrodošlicu u Dubrovnik te ih ukratko upoznao sa zanimljivostima iz bogate povijesti Dubrovnika, s posebnim osvrtom na slavnu Dubrovačku Republiku, kao i njen utjecaj u trgovini i diplomaciji. Pohvalio je inicijativu organizacije SACO i poručio mladim ljudima da nastave učiti o svojim korijenima na koje mogu biti ponosni.

lijevo
desno