U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvorene izložbe „Poetike prozirnosti“ i „Svjetovi unutar svjetova“

 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić ovog je četvrtka na terasi Umjetničke galerije Dubrovnik otvorila dvije izložbe pod nazivom „Poetike prozirnosti“ i  „Svjetovi unutar svjetova“.

 

U svom govoru zamjenica Tepšić pohvalila je rad autora izložbi koje će dubrovačka publika i posjetitelji grada imati priliku razgledati u narednim mjesecima. Naglasila je kako ovakva događanja predstavljaju poticaj za inovativne umjetničke projekte i pomake u pogledu obogaćivanja kulturno-umjetničkog prostora. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom kako je upravo Dubrovnik domaćin druge postaje izložbe koja je prvotno predstavljena u Centru suvremene umjetnosti na Mallorci, a koja će svoje finalno uprizorenje imati u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Meštrovićevom paviljonu u rujnu.

 

Samostalna izložba jednog od najznačajnijih predstavnika suvremene umjetničke scene u Hrvatskoj, Igora Eškinje „Poetike prozirnosti” dubrovačkoj publici donosi radove koji tematiziraju proizvodnju slike u suvremenom društvu, navodeći pritom korisnike medijskog prostora na uočavanje prolaznosti, privremenosti i krhkosti u svakodnevnom životu. 

 

Druga izložba, međunarodnog karaktera „Svjetovi unutar svjetova“ osmišljena je i realizirana kao grupna, a okuplja petero umjetnika iz različitih zemalja Sophie Erlund, Stephena Kenta, Josepa Maynoua, Igora Eškinje i Marka Požlepa koji propituju vlastiti umjetnički rad i percepcije prostora koji nas okružuje.

 

Na otvorenju su se uz zamjenicu Tepšić prisutnima obratili i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina, direktorica Hrvatskog Drustva Likovnih Umjetnika Ivana Andabaka, vlasnica i direktorica CCA Andratx Patricia Asbaek te poznata kolekcionarka i galeristica, kustosica Umjetničke galerije Jelena Tamindžija Donnart. 

 

Izložbe za sve zainteresirane ostaju otvorene do nedjelje, 8. lipnja 2023.

 

 

lijevo
desno