U potresu koji se snažno osjetio u Dubrovniku nije bilo štete na objektima, Grad podsjeća na preporuke ponašanja tijekom potresa

Civilna zaštita

Grad Dubrovnik obavještava javnost da nakon potresa magnitude 6.1 prema Richteru, u noći petka, 22. travnja s epicentrom u Bosni i Hercegovini, a koji se snažno osjetio i u Dubrovniku, nije bilo štete na objektima. Informacija je potvrđena od strane Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci koji nisu primili dojave o eventualnoj nastaloj šteti.

 

Ujedno, ovom prilikom Grad Dubrovnik i Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika žele podsjetiti javnost na pravila postupanja u slučaju događaja potresa.

 

U tu svrhu izrađen je i informativni letak koji se može preuzeti OVDJE.

 

Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika definirao je površine za prihvat i evakuaciju građana te utvrdio pravce za evakuaciju građana i kretanje prioritetnih službi zaštite i spašavanja u slučaju potresa. Površine za prihvat određene su za sve gradske četvrti uzimajući u obzir njihove specifičnosti. Kao i glavni koridori kretanja označeni su na karti. Kartu se može preuzeti OVDJE.