Krenuli radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje Mokošice, Štikovice i Zatona

Gradonačelnik
Kvaliteta života

Započeli su radovi Vodovoda Dubrovnik na gradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom. 

 

Ovom, 44 milijuna kuna vrijednom, investicijom izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te staroj Mokošici, gdje su radovi i započeli. Gradilište su danas obišli gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u društvu predsjednika Uprave Vodovoda Lukše Matušića i člana Uprave Vicka Begovića.

 

Gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvo što su radovi krenuli upravo iz Mokošice i naglasio kako je ovo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za ovo gradsko područje. Gradonačelnik je pojasnio kako se projekt trenutno financira kreditnim sredstvima, ali se očekuje refinanciranje kroz Europska sredstva. -„Sigurno je da će se ovi radovi refinancirati iz fondova Europske unije, s obzirom da su Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik završili postupak prijave na Aglomeraciju i sada očekujemo konačno zeleno svjetlo od Europske komisije, Hrvatskih voda i Vlade RH, odnosno resornog Ministarstva zaštite okoliša“, zaključio je.

 

Više detalja o financiranju te tijeku projekta iznio je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić: „Od ovih 44 milijuna, nekih 75% je Vodovod prijavio na Aglomeraciju Dubrovnik i planiramo iste povući, odnosno nekih 11 milijuna koji se odnose na područje Štikovice i Malog Zatona ne možemo prijaviti na Aglomeraciju jer gravitiraju području Orašca i njih će Vodovod platiti vlastitim sredstvima.“ Matušić je dodao kako će se na području Mokošice izgraditi oko 3,5 kilometra novih cjevovoda odvodnje i 2,5 kilometra cjevovoda vodoopskrbe.

 

Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci, a u sklopu ove investicije ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka.

lijevo
desno