Stručnim skupom obilježen 25. rođendan Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

Grad ZA učenike i studente

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja proteklog vikenda održala je u Dubrovniku stručni skup povodom 25. godišnjice djelovanja te udruge.

 

Skup „Uloga rukovođenja srednjoškolskim ustanova – između strategije i prakse“ održan je u hotelu Valamar Dubrovnik President od 1. do 3. veljače pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a prigodom, otvaranja skupa prvog dana pozdravne riječi uputila je zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

 

Zamjenica gradonačelnika podsjetila je da Dubrovnik baštini dugu tradiciju gimnazijskog obrazovanja te da je Dubrovačka gimnazija na Pločama prošle godine proslavila 90. godišnjicu rada.

 

-„Kao osnivač osnovnih škola na svom području, Grad Dubrovnik u ovom četverogodišnjem razdoblju, uz ulaganje u kapacitete i programe, ima prvenstveni cilj osigurati nastavu u jednoj smjeni u svim svojim školama uz zadovoljenje svih ostalih uvjeta za kvalitetan rad i boravak ne smo učenika nego i čitavog stručnog kadra i osoblja.  A da bismo u tome uspjeli okrenuli smo se izgradnji novih kapaciteta. Trenutno se odvijaju radovi na izgradnji prve nove škole iz temelja u više od trideset godina. Iako je grad formalno nadležan za osnovnoškolsko obrazovanje, pratimo i potrebe srednjih škola, izdvajamo sredstva za stipendije, ali i sufinanciramo nabavku udžbenika za naše srednjoškolce. Spremni  smo  participirati i u drugim projektima, kao primjerice u investiciji izgradnje Studentskog doma, projekta koji također snažno podupiremo“, kazala je te je vodstvu i članovima Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja uputila čestitku povodom 25. godišnjice rada pozvavši sudionike da iskoriste posjet Dubrovniku kako bi se upoznali s njegovom poviješću i kulturom s naglaskom na Festu svetog Vlaha koja u 2019. godini navršava 10 godina od upisa na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva UNESCO.

 

Na otvaranju skupa govorili su još i ministrica znanosti, obrazovanja i sporta Blaženka Divjak kao i predsjednica Udruge Suzana Hitrec, a nazočio je i pročelnik Upravog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

lijevo
desno