U Dubrovniku otvoren 6. hrvatski kongres farmacije

Šesti po redu hrvatski kongres farmacije pod motom "Novo doba farmacije – spremni za izazove!“ započeo je jučer, 4. travnja u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Za farmaceutsku struku ovo je vrlo važan skup na kojem će do 7. travnja sudjelovati približno 800 sudionika, farmaceutskih stručnjaka iz cijele Hrvatske i inozemstva, a glavni cilj je stjecanje znanja i razmjena iskustava o najnovijim dostignućima u farmaceutskoj i srodnim znanostima te u ljekarničkoj praksi.

 

Otvaranju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić koja je u pozdravnom govoru istaknula kako je gotovo prirodno da se kongres održava upravo u Dubrovniku s obzirom na njegovu bogatu povijest ljekarništva. - Tradicija ljekarništva seže još u 1317. godinu s ljekarnom Male braće, ali volimo našim posjetiteljima reći da imamo kontinuitet i da smo po tome izuzetni u Europi i svijetu, a snaga  tradicije ljekarništva kroz  ljekarnu Domus Christi , današnje Dubrovačke ljekarne, kao i brojne privatne ljekarne višestruko je potvrđena. – rekla je zamjenica Tepšić.

 

Također je naglasila kako je 2019. godina jako bitna za grad Dubrovnik koji ove godine  slavi  svoju baštinu i obilježava 40. obljetnicu upisa grada na UNESCO-v Popis svjetske baštine, 10. obljetnicu upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativnu popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva i 600 godina postavljanja Orlandovog stupa na centralni gradski trg, kao i nadolazeće 70. Dubrovačke ljetne igre.

 

Kongres se održava pod počasnim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske te visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 

lijevo
desno