U Centru za mlade održane modelarske radionice izrade jedrilica na daljinsko upravljanje

U tjednu od 22. do 28. studenog održale su se modelarske radionice izrade jedrilica na daljinsko upravljanje u tehničkoj radionici Centra za mlade Dubrovnik, organizator kojih je bio Jedriličarski klub Hydro. Na radionicama su mladi modelari sastavili četiri jedrilice na daljinsko upravljanje.  
 
Modelarske radionice dijelom su projekta "Uvod u jedrenje i modelarstvo", koji se sufinancira kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu.
 
U nedjelju, 28. studenog, članovi Jedriličarskog kluba Hydro s novoizrađenim modelima jedrilica nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji brodova na radio upravljanje klase DragonForce 65. U konkurenciji 18 jedriličara dubrovački jedriličari su osvojili peto (Lovre Peović), sedmo (Ivan Grgić), deveto (Tomi Šoletić) i deseto mjesto (Andrej Kalajdžić). 
 
Mladi modelari sudjelovat će i na regati jedrilica na daljinsko upravljanje, koja će se održati 18. prosinca u Uvali Lapad u sklopu programa "Šarena zima u Uvali" Dubrovačkog zimskog festivala.
 
 
 
 
lijevo
desno