U Centru za mlade Dubrovnik dodijeljene godišnje volonterske nagrade

U Centru za mlade Dubrovnik 16. prosinca dodijeljene su godišnje volonterske nagrade, koje već tradicionalno dodjeljuje Volonterski centar Dubrovnik.

 

Dodjela godišnjih volonterskih nagrada ima za cilj promociju volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrjednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija, koji ulažu svoje vrijeme, trud, vještine i znanje u razvoj naše zajednice i tako svojim nesebičnim djelima mijenjaju svijet nabolje. 

 

Nagrade su dodijeljene u tri kategorije: volonter godine, koordinator volontera i organizator volontiranja. 

 

Nagradu za volontera godine dobio je Niko Violić, predsjednik Lige za borbu protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet za dugogodišnji nesebičan rad na pomoći potrebitima. Njegovu predanost volontiranju i humanitarnom radu prepoznao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. 

 

Nagradu za koordinatora volontera dobio je Dubrovčanin Sven Krile, hrvatski branitelj, profesor i programer te koordinator volontera u udruzi Bonsai. Ključan je sudionik u ostvarivanju suradnje sa Športskim savezom osoba s invaliditetom grada Splita, koji je kroz projekt “Promocija športa osoba s invaliditetom u gradu Dubrovniku”, uz potporu Grada Dubrovnika, prikazao mogućnosti bavljenja športom za osobe s invaliditetom. 

 

Nagradu za organizatora volontiranja dobila je Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet, koja je krajem listopada proslavila dvadeset godina svoga djelovanja. Udruga broji preko 5000 članova i ima 10 ogranaka na Pelješcu, Mljetu, Lastovu i Korčuli. 

 

Događaj je financiran sredstvima iz proračuna Grada Dubrovnika kroz projekt Centar za mlade Dubrovnik, koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku.

 

lijevo
desno