Dubrovačke tržnice još neće početi s radom

koronavirus

Sukladno donesenoj Odluci o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme proglašenja epidemije bolesti COVID-19, koja je s današnjim danom stupila na snagu, tržnice na području grada Dubrovnika neće biti u mogućnosti krenuti s radom od sutra. 

 

Tvrtka Sanitat je od ponedjeljka pripremala osiguravanje potrebnih uvjeta kako bi se placa u Gružu mogla otvoriti čim to Nacionalni stožer dopusti, no jedan kriterij nove odluke trenutno nije moguće zadovoljiti 

 

Naime, pod člankom 5. Odluke navodi se da pored općih mjera i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo banci na tržnicama moraju biti opremljeni pregradama od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača.

 

-“Sanitat, kao i sve druge tvrtke koje upravljaju tržnicama su tek danas dobile ovu odluku i uvjete. Vjerujem da veliki broj tržnica u Hrvatskoj neće sutra otvoriti zbog neispunjavanja kriterija pod točkom 5. ove Odluke. U ovakvim posebnim okolnostima bit će jako teško doći do proizvođača koji nam  može isporučiti potrebne količine barijera, a s druge strane nameće nam se tehnički problem kako ćemo to postaviti na banke zbog same težine materijala.  Nažalost,  gruška placa neće biti otvorena sutra, a kada ćemo je moći otvoriti ovisi isključivo o nabavci materijala, njegovoj isporuci i montaži na banke“, rekao je direktor Sanitata Tomislav Tabak.

 

-„U ovom trenutku radimo sve što je u našoj moći da čim prije riješimo ovu nenadanu situaciju i omogućimo rad place.  Sve što radimo, radimo isključivo za dobrobit naših sugrađana, njihovu sigurnost i zaštitu“, zaključio je Tabak.