Trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida gradonačelnik Franković uručio ugovore o kupoprodaji stanova

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je braniteljima Peru Ćoriću, Peru Sutiću i Božu Pavloviću ugovore o kupoprodaji stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika. Riječ je o hrvatskim ratnim vojnih invalidima iz Domovinskog rata, koji će stanove otkupiti od Grada Dubrovnika po posebnim uvjetima, propisanim Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i Uredbom o njihovom stambenom zbrinjavanju.

 

''Radi se o braniteljima koji već dugi niz godina žive u gradskim stanovima, temeljem određenog prava, međutim nisu bili vlasnici nego su im stanovi dani na korištenje. Zahvaljujući posebnim izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima dobili smo mogućnost da kao jedinica lokalne samouprave braniteljima koji koriste gradske stanove, sukladno ostvarenim pravima, te iste stanove ponudimo na otkup, i time riješimo stambeno zbrinjavanje dubrovačkih branitelja. Oni su prethodno već imali temeljno pravo za stambeno zbrinjavanje po rješenju Ministarstva branitelja. Sukladno tome su dobili mogućnost da stanove u kojima žive otkupe uz povlaštene uvjete'', pojasnio je gradonačelnik Franković.

 

Temeljem važećih zakona i uredbi, a nastavno na zahtjev branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja provelo je postupak stambenog zbrinjavanja te dostavilo izračun kupoprodajne cijene stanova. Grad Dubrovnik time nastavlja stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja, u suradnji s nadležnim ministarstvom, što je jedan od prioriteta ove gradske uprave.

 

''Znate da je Dubrovnik jedan od gradova u Republici Hrvatskoj koji ovo pitanje još uvijek nije riješio i još imamo branitelja koji nisu stambeno zbrinuti. Danas rješavamo tri branitelja, a pred nama su još brojni drugi. Dogodine ćemo uručiti ključeve braniteljima za stanove u Mokošici i onda preostaje rješavanje pitanja Nuncijate za koju smo, danas mogu svečano reći, dobili suglasnost Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Potrebno jer izraditi HIA studiju, a nakon toga ćemo ići u usvajanje prostornog plana i Nuncijata će moći ići dalje'', najavio je također gradonačelnik.

 

Trojica branitelja Domovinskog rata, kojima su danas uručeni kupoprodajni ugovori, zahvalili su gradonačelniku Frankoviću na angažmanu i pomoći u konačnom rješavanju njihovog stambenog pitanja.     

lijevo
desno