Svečano otvoreno 21. izdanje Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić u hotelu Rixos Premium Dubrovnik sudjelovale su na svečanom otvorenju 21. izdanja Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

 

Već tradicionalni sajam, koji se ove godine održava od 15. do 19. ožujka okuplja brojne nacionalne i međunarodne izlagače, stručnjake i entuzijaste  s ciljem prezentiranja autohtonih i ekoloških proizvoda iz područja zelenog poduzetništva. 

 

U svom obraćanju pred mnogobrojnim uzvanicima i sugrađanima zamjenica je naglasila kako je sajam izvrsna prilika za predstavljanje malih proizvođača i OPG-ova poduzetnika koji ustrajno promiču tradicijske i ekološke proizvode s ciljem održivog razvitka ali i istaknutom željom što boljeg plasmana hrvatskih autohtonih proizvoda.

 

“Kroz svoj dugi vijek Mediteranski sajam dokazao je svoju vrijednost i kvalitetu, jer od prvog dana organizatori nastoje afimirati ekološku i tradicionalnu proizvodnju uz naglasak na edukaciju  proizvođača, sudionika ali i  posjetitelja . Za našu budućnost iznimno je važna osviještenost o potrebi čuvanja okoliša , ekološkoj proizvodnji i  usklađenom i održivom razvoju,  te je važno naglasiti kako gradska uprava Grada Dubrovnika  u svom djelovanje ima fokus upravo na zelene politike , održivo gospodarstvo i eko – poljoprivredu. Događaji  kao što je Mediteranski sajam jamstvo su dobre suradnje brojnih dionika u području gospodarstva  i poduzetništva, obrtništva ali i  napora kojeg ulažu u podizanje kvalitete života, održavanja zdravlja i vitalnosti pojedinca i društva”, naglasila je zamjenica.

 

Svečanosti otvaranja uz voditelja Mediteranskog sajma Vedrana Kraljevića prisustvovali i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede i izaslanik predsjednika Vlade RH Zdravko Tušek, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za turizam i poljoprivredu Dragan Kovačević, varaždinski župan Anđelko Stričak, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo i predsjednica HGK Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Trojić.

 

 

 

lijevo
desno