Svečano otvorena auto utrka 23. Nagrada Dubrovnika „Memorijal Željko Đuratović“ „Trofej Dubravko Čikor“

 

Već tradicionalno, na spojnoj cesti, od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku danas je svečano otvorena međunarodna auto brdska utrka 23. Nagrada Dubrovnika „Memorijal Željko Đuratović“ „Trofej Dubravko Čikor“. Utrku je službeno otvorio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, koji je održao i prigodni govor. 

 

“Mislim da je nepotrebno isticati kolika je simbioza automoto sporta i Grada Dubrovnika i koliko smo puta bili iznimno ponosni, na to kako nas naši dubrovački sportaši predstavljaju. Svim dragim gostima na ovoj utrci i ovdje nazočnima želim da se u našem gradu osjećaju dobrodošlo i ugodno. Mislim da je samo pogled na ovaj ovdje plakat koji govori o svim sportskim uspjesima našeg Auto kluba Dubrovnik Racing dovoljni pokazatelj kvalitete. Međutim, ja osobno držim kako kako je spomenuti klub uistinu primjer sportskog kluba kojeg krasi ljubav, zajedništvo i prijateljstvo. To je i dovelo do rezultata, kojeg čini ova utrka, broj vozača ovdje danas i svi vaši sportski uspjesi u proteklih dugo godina. Ganut sam isto tako činjenicom, kako se sjećate vaših osnivača, Dubravka Čikora, Željka Đuratovića. Kada vidim danas ovdje njihove obitelji koje su vas došli podržati, to govori da ste vi svi okupljeni oko Auto kluba Dubrovnik Racing prije svega ljudi, a nakon toga vrhunski sportaši. Uvjeren sam kako će ova utrka danas proći u zaista lijepoj atmosferi, s puno dobrih rezultata. Grad Dubrovnik ostaje kao vjeran prijatelj i podrška u svemu što dolazi”, riječi su koje je predsjednik GV Potrebica uputio u ovoj prilici. 

 

Ispred Dubrovačkog saveza športova obratio se i Alen Bošković, koji je uputio čestitku Auto klubu Dubrovnik Racing, na 30. obljetnici postojanja i djelovanja, a svim vozačima i natjecateljima poželio je puno sreće i uspjeha u današnjoj utrci. 

 

U dvije vožnje sudjeluje rekordnih 130 prijavljenih vozača, iz Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Srbije i Slovenije,  koji su jučer na ovoj dionici odradili i pripremni trening.

 

lijevo
desno