Svečano otvoren Jesenski kongres volontiranja 2023.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas u hotelu Lero na svečanom otvorenju “Jesenskog kongresa volontiranja 2023.” u organizaciji Centra za europsko volontiranje, mreže koja okuplja preko 60 organizacija posvećenih promicanju i podršci volontiranju na europskoj, nacionalnoj ili regionalnoj razini.

 

U ovoj prigodi zamjenica Tepšić održala je govor, naglasivši kako volontiranje nije samo aktivnost, nego i dokaz sposobnosti ljudskog duha za suosjećanje, empatiju i velikodušnost. Kazala je, kako upravo Grad Dubrovnik stoji kao vjerni partner lokalnom Volonterskom centru u svim projektima, a posebice onima koji imaju za cilj edukaciju i jačanje volonterstva. 

 

“Gradska uprava blisko surađuje s našim volonterima u mnogim područjima. Nedavno smo organizirali 12. akciju “Zelena Čistka” u povodu Svjetskog dana čišćenja u kojoj je sudjelovalo 150 volontera, a i u kojoj sam i ja osobno, sa zadovoljstvom sudjelovala. Kampanja je to koja daje izravan doprinos poboljšanju okoliša i najučinkovitij je način podizanja svijesti društva. Spomenut ću i međunarodno priznati maraton DuMotion, kao događaj koji je zaista podigao razinu volontiranja u našem gradu. Tijekom godina toliko je volontera nesebično pomoglo u organizaciji DuMotiona, da možemo reći da su zaista postali neizostavni dio ovog zaista vrijednog, sportskog događaja. Rado ćemo nastaviti davati potporu uspješnim inicijativama poput ovih u budućnosti jer znamo da su volonteri okosnica naših zajednica, oni koji neumorno rade iza kulisa kako bi svijet učinili boljim mjestom”, riječi su koje je zamjenica uputila okupljenima u ovoj prilici. 

 

Ovogodišnji četverodnevni susret pod krilaticom “Suradničke zajednice” usmjeren je na daljnji razvoj civilnog društva, participaciju mladih u programima volontiranja diljem Europe, budućnosti građanskog angažmana, demografskim pitanjima, boljoj međugeneracijskog suradnji, otpornosti zajednica na različite izazove i socijalnu koheziju.

 

 

lijevo
desno