Suradnja s Rueil-Malmaisonom - slavni slastičar održao radionice u Dubrovniku

Grad Dubrovnik i grad prijatelj Rueil-Malmaison nastavljaju aktivnu suradnju na zajedničkim projektima i programima, ovaj put gostovanjem poznatog francuskog slastičara Gilles Bajolle na Good Food Festivalu. Na šestom izdanju festivala Bajolle se protekli vikend predstavio kroz dvije edukativne radionice, o izradi tartufa od čokolade i makarona te čokoladnog soufflea.

 

Radionice o pravilnoj tehnici izrade vrhunskih francuskih delicija održane su u subotu i nedjelju u prostoru TIC-a na Pilama, a privukle su brojne zainteresirane ljubitelje slastica, među njima i zamjenicu gradonačelnika Jelku Tepšić. Bajolle je vlasnik boutique slastičarnice i radionice slastica „Macaron et Cacao“ u Rueil Malmaisonu, a znanja i vještine stekao je kroz četrdeset godina iskustva kao chef slastičar u najpoznatijim francuskim hotelima i restoranima s tri Michelinove zvjezdice.

 

Nastavno na odlično odrađenu suradnju, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž sa suradnicima danas su se susrele s pročelnicom za Međunarodnu suradnju Rueil-Malmaisona Isabelle Paget. Pročelnica Paget ovom prilikom je istaknula kako je grad Rueil-Malmaison iznimno ponosan na rad međunarodno priznatog slastičara, koji u svojoj trgovini sve proizvode izrađuje ručno i u ponudi nema industrijskih kolača. Na sastanku se razgovaralo o budućim zajedničkim projektima, a jedan od njih je suradnja obrtnika iz grada Dubrovnika na Božićnom sajmu koji će se održati u Rueil Malmaisonu od 12. do 15. prosinca. Na dubrovačkom štandu, autohtone lokalne proizvode prezentirat će umjetnički obrt Be Craft i Udruga DEŠA – Dubrovnik, a ovo događanje istovremeno je i prilika da se međunarodno promovira i Dubrovački zimski festival.

 

lijevo
desno