Suradnja s Montereyem uz polumaraton nastavlja se i na polju kulture

Predstavnici Grada Dubrovnika, pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, viši savjetnik u UO za poslove gradonačelnika Goran Cvjetinović te glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova i direktor Du Motiona Alen Bošković borave u Montereyu u kojemu se održava manifestacija „Monterey Bay Half Maraton“.

 

Tom je prilikom održano nekoliko sastanaka s čelnim ljudima ovog kalifornijskog grada koji je grad-prijatelj Dubrovnika od 2007. godine. Predstavnici Grada Dubrovnika tako su se susreli s gradskim menadžerom Hansom Uslarom, njegovim pomoćnikom Natom Rojanasathiraom, gradonačelnikom Clydeom Robersonom i njegovim zamjenikom Danom Albertom, direktorom zaklade i maratona Big Sur Dougom Thurstonom te najdugovječnijim gradskim menadžerom Fredom Meurerom i voditeljicom ureda za odnose s javnošću Montereya Laurie Huelga.

 

Osim analize dosadašnje suradnje, koja se najviše očituje u sportu kroz Dubrovački polumaraton te razmjeni zaposlenika gradskih uprava, razgovaralo se i o suradnji s tamošnjim jazz festivalom, koji je u rujnu održan po 62. put.  Tim su se povodom pročelnik Đivo Brčić  i savjetnik Goran Cvjetinović susreli s direktoricom Monterey Jazz Festivala Colleen Bailey. U planu je razmjena mladih umjetnika (glazbenika i slikara), ali i sudjelovanje Monterey Jazz Orchestra na Dubrovačkim ljetnim igrama 2021. godine te na dubrovačkom jazz festivalu u travnju 2021. godine.

 

Najveći dosadašnji zajednički projekt svakako je utrka polumaratona, koja se u Gradu održava pet godina. Dubrovački polumaraton odnosno manifestacija DuMotion nositelj je maksimalnih pet zvjezdica za kvalitetu i sigurnost koje mu je 2016. godine dodijelila krovna europska atletska udruga European Athletics, a gradovi prijatelji Dubrovnik i Monterey 2017. godine primili su  nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

 

Šesto izdanje Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik, koje će se održati  24. i 25. travnja 2020.godine, predstavljeno je na Expo sajmu koji se 8. i 9.studenoga održao u Montereyu.

 

Kao najbolji Dubrovčani na posljednjem polumaratonu, Sandra Ivanković i Luka Đurović nastupit će na polumaratonu u Montereyu u nedjelju 10. studenoga.

lijevo
desno