Stupila na snagu nova Odluka o socijalnoj skrbi Grada Dubrovnika

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, na svojoj 15. sjednici održanoj 25. listopada 2022., donijelo je Odluku o socijalnoj skrbi.

 

Odluka o socijalnoj skrbi usuglašena je s novim Zakonom o socijalnoj skrbi, koji je stupio na snagu 17. veljače ove godine. Ovim se Zakonom provodi reforma sustava socijalne skrbi radi bolje organizacije sustava te poboljšanja kvalitete življenja najosjetljivijih skupina društva.

 

Odlukom o socijalnoj skrbi utvrđuju se prava iz oblasti socijalne skrbi koja osigurava Grad Dubrovnik, a koja su propisana Zakonom o socijalnoj skrbi, te prava iznad standarda, uvjeti i način ostvarivanja prava, korisnici te postupak za ostvarivanja tih prava.

 

Temeljni cilj donošenja ove Odluke je zaštita najugroženijih skupina društva u gradu Dubrovnika.

 

Grad Dubrovnik je u svom proračunu osigurao sredstva za ostvarivanje prava za podmirenje troškova stanovanja pod uvjetima i na način propisan Zakonom o socijalnoj skrbi.

 

Grad Dubrovnik je osigurao dodatna sredstva za ostvarivanje novčanih naknada i socijalnih usluga stanovnicima na svom području u većem opsegu nego što je utvrđeno Zakonom o socijalnoj skrbi.

 

U ovu Odluku implementirana je i Odluka o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

 

Javno savjetovanje za Odluku o socijalnoj skrbi provedeno je u vremenskom razdoblju od 1. do 31. kolovoza 2022. Tijekom javnog savjetovanja nije zaprimljen ni jedan prijedlog niti primjedba na prijedlog predmetne Odluke.

 

 

Dokumenti uz članak
Odluka o socijalnoj skrbi.pdf
Odluka o socijalnoj skrbi.pdf
Odluka o socijalnoj skrbi.pdf