Službeni posjet gradu prijatelju Rueil-Malmaisonu

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica boravio je u službenom posjetu gradu prijatelju Rueil-Malmaisonu povodom održavanja četvrtog festivala u čast Napoleonu i Josephine.

 

Bogatim festivalskim programom i turističkom ponudom festival Napoleona i Josephine još jednom je u ovaj francuski grad u samom predgrađu Pariza donio dašak prošlosti, a brojne goste upoznao s likom i djelom Napoleona.

 

Tijekom trajanja festivala, grad domaćin posebnu je pozornost posvetio predstavnicima gradova prijatelja, a osim predstavnika Dubrovnika, pozivu Rueil-Malmaisona odazvali su se i prijateljski gradovi Bad Soden (Njemačka), Bukhara (Uzbekistan), Friborg (Švicarska), Jelgava (Latvija), Timisoara (Rumunjska) i Zouk Mikael (Libanon).

 

Gradonačelnik Rueil-Malmaisona Patrick Ollier upriličio je službeni prijem, a tom prilikom istaknuo je kako je suradnja između gradova prijatelja od iznimne važnosti za međusobni razvoj i razmjenu iskustava u temama od zajedničkog interesa, što se i očituje u dosadašnjim programima. Izrazio je i želju za njegovanjem takvih odnosa i u budućnosti.

 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik i francuski grad Rueil-Malmaison Povelju o bratimljenju potpisali su u siječnju 2011. godine i od tada intenzivno rade na zajedničkim projektima i programima, a posebno iz sektora turizma i kulturne baštine.

 

lijevo
desno