Skrb Grada Dubrovnika za djecu i mlade za vrijeme epidemije istaknuta kao primjer dobre prakse na Izvještajnoj skupštini Hrvatske mreže zdravih gradova

Na Izvještajnoj skupštini Hrvatske mreže zdravih gradova, koja se održala se online 25. veljače, kao primjer dobre prakse istaknuta je skrb Grada Dubrovnika za djecu i mlade za vrijeme epidemije izazvane virusom Covid-19. U radu skupštine sudjelovao je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, član Predsjedništva Hrvatske mreže zdravih gradova.

Dokument "Skrb za djecu i mlade u Gradu Dubrovniku za vrijeme epidemije izazvane virusom COVID-19", koji dajemo u privitku, posebno je naglasio Lokalni program za mlade Mladi i Grad skupa, kao temeljni iskaz društveno-političke vizije razvoja, položaja i potencijala mladih u Dubrovniku i temeljni okvir partnerskog djelovanja svih dionika gradske politike za mlade, brojne aktivnosti za mlade u Centru za mlade Dubrovnik te nastavak cjelogodišnje manifestacije Forum mladih u uvjetima prilagođenim epidemiološkim mjerama.

Grad Dubrovnik aktivno će se uključiti u sve aktivnosti Hrvatske mreže zdravih gradova tijekom ove godine, a posebno u tematske radionice "Slobodno vrijeme djece i mladih" i "Suradnja lokalne samouprave s društvenim organizacijama i civilnim društvom".

Ovogodišnji poslovni sastanak Hrvatske mreže zdravih gradova planira se održati u Dubrovniku sredinom listopada, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna. 

  

 

lijevo
desno