OBJAVLJENA KONAČNA LISTA Grad Dubrovnik dodijelit će 71 stipendiju u školskoj godini 2022/23.

Svojim je zaključkom od od 8. prosinca 2022. godine gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potvrdio prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Dubrovnika učenicima i studentima za školsku godinu 2022/23.

 

Grad Dubrovnik dodijelit će ukupno 71 učeničku i studentsku stipendiju u pet kategorija. 

 

U kategoriji djece koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata Grad Dubrovnik dodijelit će dvije učeničke i osam studentskih stipendija.

 

U kategoriji nadarenih studenata dodijelit će se ukupno 31 stipendija i to 12 u području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti, 14 u području društvenih i humanističkih znanosti te 5 u umjetničkom području.

 

U kategoriji deficitarnih zanimanja dodijelit će se 17 stipendija, od toga 6 učeničkih i 11 studentskih. Ovdje treba posebno istaknuti nastavak višegodišnje orijentacije Grada Dubrovnika na potporu sustavu zdravstva u vremenu pandemije. Tako će su u tekućoj školskoj godini stipendirati 2 medicinske sestre, 4 doktora medicine i 2 doktora stomatologije. No najviše veseli činjenica da su se po prvi put na listi za dodjelu stipendija našli učenici u deficitarnim zanimanjima, kao što su kuhar, elektroinstalater, vodoinstalater i elektromehaničar.

 

U kategoriji kandidata iz obitelji slabijeg imovnog stanja dodijelit će se 12 stipendija, 11 učeničkih i 1 studentska.

 

Grad Dubrovnik stipendirat će i jednog studenta koji je osoba s invaliditetom.