SASTANAK S MINISTROM REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE: Grad Dubrovnik spreman za provedbu ITU mehanizma

ITU Mehanizam

Pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove Martina Skopljaković sudjelovale su na sastanku s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem i državnom tajnicom u navedenom ministarstvu Zrinkom Raguž.

 

Pročelnice Brnin i Skopljaković izvijestile su ministra i državnu tajnicu o spremnosti Grada Dubrovnika za provođenje mehanizma integriranih teritorijalnih  ulaganja (ITU mehanizam). Naime, završen je postupak prioritizacije projekata koji se predlažu za financiranje putem ITU mehanizma te krajem studenoga 2023. slijedi potpisivanje Sporazuma o provedbi između Ministarstva i Grada Dubrovnika kao grada središta Urbanog područja. To je ključni korak u provedbi ovog programa kojim je Grad Dubrovniku te općinama Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle, na raspolaganju 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata.

 

Park 'n' Ride sustav na području Pobrežja jedna je od ključnih investicija koja će se financirati u sklopu ITU mehanizma. Ističe se i nabavka električnih vozila kroz projekt „Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza“ te ulaganja u zelenu infrastrukturu, odnosno cjelovito uređenje parkova Gradac, Pile i Platana.

 

Sastanku su nazočili i predstavnici Dubrovačko neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Joško Cebalo te Melanija Milić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA. Razgovaralo i o provođenju drugih EU projekata na kojima kao partneri surađuju Grad Dubrovnik i Dubrovačko neretvanska županija, a među kojima je i realizaciji regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Vili Čingrija te nizu ulaganja u otoke.

lijevo
desno