"Šareni strujni krug" u Uvali Lapad razveselio male Dubrovčane

Programom "Šareni strujni krug" nastavljena je "Šarena zima u Uvali", nagrađivani dio Dubrovačkog zimskog festivala namijenjen djeci i mladima.

 

Informatički klub "Futura" organizirao je radionicu pod nazivom "Šareni strujni krug", na kojoj su polaznici naučili što je struja. Spajali su osnove strujne krugove sa specijaliziranim setovima. Proučavali su kako rade led diode i ventilatori ovisno o vrsti spoja, a na kraju su isprobali kako radi senzor ravnoteže.

 

U nastavku programa predstavljena je bojanka "e-odrastanje", koja je nastala nakon provedene anonimne online ankete među roditeljima. Djeca su prošla osnovne scenarije kako na pravilni način koristiti pametne telefone, tablete i slične uređaje, nakon čega su bojala bojanke.

 

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika organizirala je "Brushbot radionicu", na kojoj su polaznici pravili robote od četkica za zube, vibracijskih motora i baterija.

 

Organizator "Šarene zime u Uvali" je Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, dok su partneri tvrtke Dubrovački zalasci sunca i Gulliver DMC.

lijevo
desno