Sanacija ulica na predjelu kotara Ploče iza Grada

Kvaliteta života
Grad Dubrovnik nastavlja provoditi aktivnosti na unapređenju stanja komunalne infrastrukture te su nastavno na radni obilazak predjela GK Ploče iza Grada definirani potrebni radovi za otklanjanje uočenih nedostataka i dinamika izvođenja istih.
 


Do kraja mjeseca svibnja Upravni odjel za promet izvršit će sanaciju dijela Ulice Bruna Bušića od spoja s Ulicom Dubrovačkog odreda pa istočno do okretišta ukupne dužine zahvata oko 130 metara. Nakon sezone, odnosno po zatvaranju postojećeg gradilišta, sanirat će se i preostali dio Ulice Bruna Bušića. 

Prethodno radovima asfaltiranja kolnika, djelatnici Odsjeka za održavanje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, javnu rasvjetu i energetiku već su proveli sanaciju kvara na podzemnim instalacijama javne rasvjete u duljini od 70 metara. Naime, zbog višestrukog prekida podzemnog kabela stupovi javne rasvjete bili su povezani privremeno zračnim vodičem. Planirana je i zamjena energetski neučinkovitih i zbog svjetlosnog onečišćenja neprihvatljivih svjetiljki novim svjetiljkama s LED tehnologijom čime bi se za 27 svjetiljki prosječna godišnja potrošnja smanjila za čak 90 posto.

Osim navedenih ulica, a tijekom spomenutog obilaska zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić i pročelnika nadležnih odjela Zlatka Uršića i Đura Šutala sa suradnicima utvrđena je potreba sanacije Pelješke i Grudske koje su uvrštene u plan održavanja za posljednji kvartal 2018. godine. U ovim ulicama potrebno je provesti sanaciju skalina, a gdje je potrebno izvršit će se rekonstrukcija javne rasvjete.

lijevo
desno