Rezultati Javnog poziva za sufinanciranje organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik u 2021.

Svojim zaključkom o sufinanciranju organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik u 2021. godini, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prihvatio je prijedlog Povjerenstva za ocjenjivanje športskih priredbi od važnosti za Grad te odobrio iznose sufinanciranja po pojedinoj priredbi. Zaključak gradonačelnika daje se u privitku.

 

Sredstva gradskog proračuna za provedbu ovog javnog poziva u cijelosti se alimentiraju iz dijela prihoda od boravišne pristojbe koji pripadaju Gradu Dubrovniku. Naime, prepoznavši športske, promidžbene, ali i gospodarske učinke tradicionalnih športskih priredbi, Grad Dubrovnik od 2019. dio prihoda od boravišne pristojbe izravno usmjerava za organizaciju športskih priredbi poput DuMotion, vaterpolskog turnira "Tomo Udovičić", plivačkog mitinga "Zlatni Orlando" i Europskog judo kupa.

 

Ispravna orjentacija Grada Dubrovnika na organizaciju tradicionalnih šporskih priredbi potvrđena je strateškim dokumentom "Strategija brendiranja Dubrovnika kao sportske destinacije", koja je nastala kao rezultat projekta Brand EU. Analizom rezultata organizacije sadašnjih športskih priredbi utvrđeno je da se ostvaruje preko 25.000 noćenja na gradskom poručju, dok je broj noćenja do 2030. moguće uvećati za deset puta.