Rekordan prihod humanitarne tombule uz Festu svetog Vlaha za Sportsku ligu za djecu s teškoćama u razvoju

Prihvativši prijedlog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, Turistička zajednica Grada Dubrovnika sav je prihod humanitarne tombule uz Festu svetog Vlaha namijenila za Sportsku ligu za djecu s teškoćama u razvoju Hrvatske - Special Power League.

 

Gosti Grada Dubrovnika za Festu svetog Vlaha bili su članovi splitskog Hajduka, koji sudjeluje u Sportskoj ligi za djecu s teškoćama u razvoju - Special Power League. Mali nogometaši su, zajedno sa svojim roditeljima i voditeljima, prodavali kartele za tombulu. Prema podacima dubrovačke Turističke zajednice ostvaren je rekordan prihod od 4.063 eura.

 

Nakon humanitarne tombule, mali su se splitski nogometaši družili sa svojim dubrovačkim vršnjacima na igralištu Župe svetog Mihajla u Lapadu.

 

Na poziv udruge "Akademija zdravog življenja" iz Pule Grad Dubrovnik uključio se u projekt Sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju, Special Power League. Liga je osnovana 2018. godine, a ubrzo su joj se pridružili Hrvatski nogometni savez, Hrvatski rukometni savez, brojni hrvatski nogometni i rukometni klubovi, kao i udruge koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju. Ambasador joj je hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, čija zaklada snažno podupire ovaj projekt.

 

Osnovni je cilj projekta integracija u društvo djece s teškoćama u razvoju kroz kontinuirano bavljenje sportskim aktivnostima, a dodatna je dobrobit poboljšanje motoričkih i kognitivnih kapaciteta te druženje i stvaranje novih prijateljstava kroz igru i sport, neovisno o vrsti i stupnju fizičkih i intelektualnih teškoća.

 

U tijeku je formiranje dubrovačkog nogometnog tima koji će se uključiti u Sportsku ligu za djecu s teškoćama u razvoju - Special Power League.

 

 

 

 

lijevo
desno