ReDu: Profesor Staša Puškarić održao predavanja o održivom razvoju i zbrinjavanju otpada

EU fondovi
ReDu

 

 

 

 

 

 

Istaknuti znanstvenik dr. sc. Staša Puškarić gostovao je u Dubrovniku u utorak i srijedu, 4. i 5. lipnja kojom prilikom je u hotelu Hilton održao dva predavanja na temu održivog razvoja i zbrinjavanja otpada.

 

Predavanja "Govorimo o održivom razvoju" i "Nove tehnologije zbrinjavanja otpada“ priređena su u sklopu projekta “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika", a namijenjena su građanima i zainteresiranoj stručnoj javnosti.

 

"Što je to održivost? Po meni to ne znači ništa drugo nego sačuvati naš dom. To nije samo okoliš oko nas, već je to cijela planeta. Nagomilali smo velike globalne probleme. Ne možemo očekivati Supermana koji će riješiti taj problem, moramo ga riješiti svi zajedno“, izjavio je Puškarić.

 

Dr. sc. Staša Puškarić profesor je u trajnom zvanju visokoškolke ustanove RIT Croatia gdje od 2001. nosi kolegije vezane uz znanost o okolišu. Osim akademskog rada, profesor Puškarić istaknuti je znanstvenik s nizom objavljenih radova. Zahvaljujući upravo svom istraživačkom radu sudjelovao je i u dokumentarnom filmu „Ice on Fire“ producenta i naratora Leonarda DiCapria, koji je svoju premijeru uz ovacije imao 22. svibnja na filmskom festivalu u Cannesu, dok se službena svjetska premijera na HBO-u očekuje 11. lipnja. Film „Ice on Fire“, koji je i prije službenog prikazivanja izazvao veliko zanimanje javnosti, bavi se klimatskim promjenama i zagađenjem okoliša, a nudi i neka progresivna rješenja.

 

Projekt “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" ukupno je vrijedan 1.386.980,00 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933,00 kuna. Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.

lijevo
desno