Realizirani brojni projekti u Trstenome u 2018. i 2019. godini

Grad Dubrovnik je u suradnji s Mjesnim odborom Trsteno tijekom 2019. godine realizirao brojne projekte u naselju Trsteno. U sklopu programa redovnog i investicijskog održavanja gradskih prometnica, Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika proveo je radove na sanaciji ceste prema crkvi sv. Vida u Trstenome. Tom prigodom je asfaltirano 200 metara pristupne ceste crkve sv. Vida te su postavljene rešetke za oborinsku odvodnju, a ukupna vrijednost radova je 200.000 kuna (s PDV-om).

 

Obnovljeno je i izgrađeno nogometno igralište sa umjetnom travom, dječje igralište, tribine, a uređen je i okoliš. Vrijednost radova iznosi 500.000 kuna (s PDV-om).

 

Vodovod Dubrovnik dovršio je 320 tisuća kuna vrijednu investiciju u mjesnu vodovodnu mrežu u Trstenom. U sklopu ovog projekta postavljeno je 220 metara novog cjevovoda.

 

Provedena je rekonstrukcija javne rasvjete u do sada tri dijela Trstenoga: na putu prema Majkovima, ulazu u naselje Potok i pred crkvom sv. Vida koje uključuje parking i okretište. Ukupno je odrađena rekonstrukcija 41 rasvjetnog tijela. Postavljene su energetski učinkovite svjetiljke čime je povećana kvaliteta svjetlosti i smanjeno svjetlosno onečišćenje. Vrijednost radova je 85.000 kuna (s PDV-om).

 

Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more postavio je 70 metara ograda te rukohvate niz skaline na dva ulaza na Rivu. Rukohvat i postavljanje ograda sa strana od mora postavljeni su radi sigurnosti na prvim fratrićima i novi rukohvat na trećim fratrićima. Odrađeno je i bojanje postojećih ograda i rukohvata, dok su postavljene i nove skalice na prvim i trećim fratrićima, kabine za presvlačenje te novi sloj betona na prvim fratrićima. Vrijednost radova je 70.000 kuna (s PDV-om).

 

Županijska lučka uprava uredila je pod tuša i postavila protuklizne podloge. Odradilo se fugiranje kule, sprječavanje od urušavanja, kao i bojanje šest kelona te sanacija parapeta.

 

Upravni odjel za komunalne djelatnosti mjesnu samoupravu postavio je nove tri klupe, te obnovio i obojao postojeće, dok je Upravni odjel za promet izvršio popravak i bojanje ograde na mostu te ocrtavanje parking mjesta na proširenju.

 

Također je odrađeno asfaltiranje državne ceste. Na prijedlog Mjesnog odbora Trsteno, Hrvatske ceste su odobrile sredstva. Izvođač radova su bili Dubrovnik ceste d.d. Radovi su realizirani kvalitetno i unutar zadanog roka od četiri dana unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima.

 

Početkom 2020. u suradnji sa Gradom Dubrovnikom i Prometnom policijom na oba ulaza u mjesto biti će postavljeni reflektirajući semafori i kamera za mjerenje brzine kako bi zaustavili pretjerano brzu vožnju kroz mjesto.

Projekt autobusnih stanica, nogostupa i pješačkog prijelaza koji rade Hrvatske ceste u koordinaciji sa Gradom Dubrovnikom je pri završetku i bit će predstavljen tijekom 2020. godine.

 

U koordinaciji sa Mjesnim odborom Trsteno, Udruga za razvoj Trstenog "Trstika" prijavila se na projekt Grada Dubrovnika pod nazivom "Klubovi za mlade." Ostvarenim financijskim sredstvima i volonterskim radom mladih Trstenjana, za vrijeme blagdana, nekadašnji prostor pošte prenamijenjen je za druženje i okupljanje mladih. Vrijednost opreme i građevinskog kojeg je financirao Grad Dubrovnik je 26.000 kuna (s PDV-om).

 

Osim toga, po prvi put u suradnji Mjesnim odborom Trsteno i Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika realiziran je projekt „Trstentsko ljeto 2019“ koji je građanima i gostima ponudio bogati program tijekom turističke sezone.

 

Grad Dubrovnik će nastaviti ulagati u Trsteno nizom novih projekata i tijekom ove godine. U planu je asfaltiranje i uređenje ceste Trsteno - Orašac (Napoleonov put) u duljini od 1,7 kilometara te spajanje vodoopskrbne mreže za naselje Potok i preostale dijelove Trstenoga. Isto tako, nastavlja se rekonstrukcija javne rasvjete, uređenje kupališta te projekt „Trstensko ljeto“, a u planu je i uređenje prostorija Mjesnog odbora Trsteno.   

 

lijevo
desno