RASPISAN NATJEČAJ Milijun kuna za cjelogodišnje subvencije dubrovačkim tradicijskim obrtima

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković raspisao je natječaj za dodjelu subvencija tradicijskih dubrovačkih obrta u 2020. godini.

 

Grad Dubrovnik će tako ove godine putem nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more odobriti do 42 subvencije. Subvencije će se odobravati u mjesečnim neto iznosima od 2.000 kuna.

 

Program subvencija dubrovačkim tradicijskim obrtima, podsjetimo, nadograđen je 2018. godine od kada se subvencije isplaćuju tijekom cijele godine umjesto šestomjesečnog razdoblja, kako je bila ranija praksa. Prošle godine povećan je broj korisnika subvencija sa 30 na 42 korisnika, a za ovu namjenu u Proračunu za 2020. godinu osigurano je 1.011.000,00 kuna.

 

Kriteriji za dodjelu subvencija uključuju duljinu tradicije, deficitarnost obrta, dosadašnje rezultate, pripravnost obrtnika da stečena znanja prenese na nasljednike te spremnost da povremeno organiziraju izložbe i prezentacije svojih proizvoda u cilju promidžbe dubrovačkog obrtništva.

 

Rok za prijave je do 23. ožujka 2020. godine, a sve ostale informacije o uvjetima natječaja, kriterijima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave sadržane su u tekstu natječaja.