Radionice i igraonice tehničke kulture privukle mnoštvo djece i mladih u Uvali Lapad

Bogatim dvodnevnim programom Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika nastavila se "Šarena zima u Uvali" Dubrovačkog zimskog festivala.

U subotu, 28. prosinca, održao se program pod nazivom "Avioni na lastiku". U jutranjim satima održala se STEAM radionica i mikroskopski fotosafari, koje su vodili članovi UR Instituta i Kluba mladih znanstvenika, nakon čega su članovi udruge RC modeli predstavili i provozali svoju kolekciju modela autića, na radost brojnih mališana. Aeroklub Nimbus je prvo održao dječju zmajadu na plaži u Uvali Lapad, a zatim i radionicu s dronovima i avionima na lastiku. U zabavnom dijelu programa nastupili su duo Doris i Ivan te trio Mara, Ljubica i Tomo. U večernjim satima se na plaži u Uvali Lapad održala Dubrovačka večer astronomije, na kojoj su naši sugrađani teleskopima mogli promatrati Mjesec, Veneru i zvijezde. 

U nedjelju, 29. prosinca, održao se program pod nazivom "Podisajmo pogled u nebo". U blagdanski urešenoj kupolici pored pozornice održale su se radionice lemljenja, programiranja bez ekrana, brodomaketraska radionica te radionice izrade mornarskih čvorova i božićnih ukrasa 3d olovkom. Okupljene Dubrovčane i goste zabavljali su mladi dubrovački bendovi Burning Phoenix i Quake 67.

lijevo
desno