PRVA RADIONICA Kako nas učiniti atraktivnima za digitalne nomade?

Prva od četiri radionice u sklopu projekta ''Dubrovnik Digital Nomad-In-Residence (DN-I-R)'' održava se danas u Lazaretima. Uz deset digitalnih nomada, izabranih na natječaju, koji će u Dubrovniku boraviti mjesec dana, na radionici sudjeluje i četvero sugrađana te predstavnici organizatora, a s ciljem osmišljavanja najboljeg okruženja i ponude za buduće digitalne nomade.

 

Smisao je radionica da gosti ovog programa, digitalni nomadi, skrenu pozornost što bi u gradu trebalo popraviti, doraditi i kako oblikovati ponudu da bi im boravak u Dubrovniku u dužem vremenskom razdoblju bio što ugodniji.

 

''Vjerujem da će nas krajnji rezultat moći strateški usmjeriti kako dalje kreirati ponudu za digitalne nomade. Pri tom mislim na senzibiliziranje naših sugrađana, prvenstveno u smještajnom dijelu jer na takve dugoročne turističke najmove do sada nisu bili naviknuti. Smatramo da je ovo dobra prilika da dobiju uvid u to kako se približiti takvoj vrsti turista koji bi tu živjeli neko vrijeme i radili na daljinu'', kazala je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, koja je također sudjelovala na današnjoj radionici, zajedno s direktoricom Turističke zajednice grada Dubrovnika Anom Hrnić.

 

Na radionicama će do kraja programa sudjelovati različiti predstavnici gradske uprave i Turističke zajednice kako bi i s institucionalne razine mogli pomoći usmjeriti razvoj ponude tamo gdje je potrebno za postati još atraktivnija destinacija za digitalne nomade.

 

Kroz prve tri radionice istražit će se što je sve potrebno kako bi se ostvario zacrtani cilj te kako do toga doći. Na završnoj radionici sudionici će donijeti zajedničke preporuke za kreiranje boljeg okruženja u bližoj i daljnjoj budućnosti, a na temelju svojih nalaza tijekom ovog 4-tjednog postupka. Po završetku radionica zaključci će biti predstavljeni javnosti.

 

 

VEZANE VIJESTI:

Digitalni nomadi prvi radni dan u Lazaretima

Otvoren poziv za građane za sudjelovanje na radionicama Dubrovnik Digital Nomad-In-Residence

Upoznajte digitalne nomade koji stižu u Dubrovnik

Grad i Turistička zajednica ugostit će deset digitalnih nomada iz cijelog svijeta

Objavljen nagradni natječaj za digitalne nomade

 

lijevo
desno