Projekt "Dječji vrtić Bubamara – jedinstveno mjesto odgoja i obrazovanja djece'' zapošljava dvije odgojiteljice

BUBAMARA

U sklopu projekta "Dječji vrtić Bubamara – jedinstveno mjesto odgoja i obrazovanja djece", na kojemu Grad Dubrovnik sudjeluje kao partner, zapošljavaju se dvije odgojiteljice. Natječaj je otvoren do četvrtka 22. rujna 2022. i može se naći na web stranici DV Bubamare.

 

S ciljem da radno vrijeme vrtića uskladi s poslovnim i obiteljskim obvezama roditelja na području grada Dubrovnika, u sklopu ovog EU projekta omogućen je produljeni boravak do 21:30 sati i koristi ga 32 djece.

 

Ujedno se aktivno provode i novi posebni programi za djecu omogućeni kroz ovaj projekt, a to su učenje engleskog jezika i glazbeni program, provode se edukacije usmjerene na jačanje stručnih kompetencija, kao "Unaprjeđenje sposobnosti čitanja", "Kreativnost u prirodi", "Metodika engleskog jezika" te Program rada s roditeljima - kabinet za savjetovanje roditelja, poput  "Jezično-govorni razvoj djeteta", "Pedagoška dokumentacija u vrtiću",  ''Zašto nas petogodišnjaci oduševljavaju, ali i izbacuju iz takta''.

 

U partnerstvu s Gradom Dubrovnikom, Dječji vrtić Bubamara potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti u iznosu od 1.991.430,70 kuna koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

Uz već navedene aktivnosti, dodijeljena sredstva iskoristit će se i za angažiranje dva odgojitelja potrebna za održavanje novouvedenih programa, a slijedi i nabavka nove opreme.