Projekt ceste Tamarić Mokošica ušao u posljednju fazu prije pokretanje postupka javne nabave

Kvaliteta života

Projekt izgradnje spojne ceste Tamarić u Novoj Mokošici ušao je u posljednju fazu prije samog raspisivanja javne nabave za izgradnju. U ovom trenutku provodi se završni postupak izvlaštenja, a za koju svrhu je Grad Dubrovnik do sada isplatio 2.865.812,50 kuna proračunskih sredstava. Do završetka cjelokupnog postupka izvlaštenja preostalo je još isplatiti 5.818.319,18 kuna što se očekuje provesti tijekom naredna četiri mjeseca.  

 

Nakon toga stekli su se svi preduvjeti za početak raspisivanja javne nabave. S obzirom da procijenjena vrijednost ove važne investicije u cestovnu infrastrukturu iznosi 25 milijuna kuna Grad Dubrovnik planira se javiti na jedan od predstojećih natječaja za financiranje navedenog projekta sredstvima iz fondova Europske unije.

 

Podsjetimo, nova prometnica koja će spajati Osnovnu školu Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan planira se kao dvosmjerna s obostranim nogostupom i ukupnom pripadajućom infrastrukturom unutar trupa prometnice. Ukupna duljina zahvata iznosi 895 metara od čega 275 metara otpada na križanje na nerazvrstanoj cesti Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, a 620 metara na novu spojnu prometnicu. Formirat će se odvojene trake za lijeve i desne skretače s nogostupom uz sjeverni rub kolnika, a predviđena je i izgradnja prijelaza preko potoka Tamarić na spojnoj cesti.

 

Njenom izgradnjom unaprijedit će se funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice i rasteretiti postojeće križanje s bivšom županijskom cestom. Zahvat uvelike rješava i dugogodišnji prometni problem roditelja čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Mokošica jer će se izgradnjom ove ceste osigurati i uredno prometovanje do škole.