Programom "Mladi za mlade" obilježen Međunarodni dan mladih

U prigodi Međunarodnog dana mladih, koji se tradicionalno u cijelom svijetu obilježava 12. kolovoza, u Dubrovniku se organizira bogat program pod nazivom “Mladi za mlade”.

 

Program događanja odvijat će se na nekoliko lokacija i trajat će cijeli tjedan.

 

Najbrojnija su se događanja organizirala na sam Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza. U jutarnjim satima na otoku Lokrumu poznati dubrovački bend Gruhak snimao je nekoliko spotova, koji će se koristiti i za promociju Rezervata Lokrum i Dubrovnika, nakon čega je pet naslova snimio mladi perspektivni dubrovački bend Rock Palace. U večernjim satima mladi su sami organizirali duženje i pub kviz u Centru za mlade Dubrovnik. Programu se pridružio i Klub mladih  Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, organiziravši druženje uz pub kviz i dodjelu priznanja najuspješnijim mladim članovima Crvenog križa.

 

Program obilježavanja Međunarodnog dana mladih nastavio se 14. kolovoza stručnim skupom uz sudjelovanje udruga, ustanova i organizacija koje se bave politikama za mlade i predstavnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo. Predstavnici udruga i organizacija mladih prezentirali su brojne programe za mlade i s mladima na dubrovačkom području, dok su predstavnici Upravnog odjela Miho Katičić i Marko Grgurević upoznali nazočne s nakanama Grada Dubrovnika da se programi i projekti za mlade sufinanciraju kroz trogodišnje javne pozive, čime će se, uz osiguranje prostornih preduvjeta, stvoriti preuvjeti za stablilnije djelovanje udruga i ostvarenje njihovih programa. Također je najavljen početak izrade novog strateškog dokumenta za mlade uz aktivno sudjelovanje svih dionika politika za mlade i Savjeta mladih Grada Dubrovnika. 

 

Program obilježavanja  Međunarodnog dana mladih završit će 18. kolovoza u Klubu mladih Orlando, gdje će se organizirati pub kviz uz nastup mladog benda Teška vremena.

 

Cijeli program organizacijski i financijski podupire Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

lijevo
desno