Proglašeni najbolji sportaši u 2023. godini

Svečanost proglašenja najboljih dubrovačkih sportaša u 2023. godini održana je večeras u Studentskom domu Dubrovnik, gdje su nagrade najboljima u ime Grada Dubrovnika dodijelili gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica te pročelnik nadležnog upravnog odjela Dživo Brčić.

 

Gradonačelnik Franković u svom govoru je uputio čestitke dobitnicima priznanja na svim uspjesima u protekloj godini, kao i roditeljima, trenerima i svim djelatnicima u klubovima, naglasivši da će Grad Dubrovnik nastaviti pratiti dubrovačke sportaše i ulagati u sportsku infrastrukturu.

 

"U ovoj godini započela je rekonstrukcija hangara veslačkog kluba Neptun, izgradit ćemo ove godine i prvi boćarski dom Đuro Miletić u Gospinom polju, ali i u potpunosti rekonstruirati sportsku dvoranu u Gospinom polju, investicija vrijedna više od tri milijuna eura koja će uključiti i grijanje i hlađenje. Pokraj dvorane napravit ćemo manji nogometni teren za natjecanja U12. Sredstva smo osigurali dijelom iz proračuna, dijelom zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske kroz nacionalna i sredstva Europskih fondova. Kruna svega je naravno multifunkcionalna sportska dvorana za koju smo osigurali financiranje iz Europske investicijske banke u iznosu od 50 posto, a nadamo se pomoći Vlade da završimo investiciju s preostalih 50 posto", istaknuo je u ovoj prigodi gradonačelnik Mato Franković.

 

Najavio je i nastavak ulaganja u poboljšanja uvjeta dubrovačkim sportašima.

 

"Prije 10 dana potpisao sam i ugovor o izradi idejnog rješenja za bazena za rasplivavanje pored postojećeg bazena u Gružu, što nam je bitno za daljnji razvoj dubrovačkog vaterpola i plivanja. Do kraja godine očekujemo i natječaj za izgradnju sportske infrastrukture u potpunosti financirane europskim fondovima, a mi imamo u potpunosti spremnu građevinsku dozvolu za tenisku dvoranu u Lapadu", naglasio jr gradonačelnik Franković i poželio svima puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Najbolja ekipa 2023. godine je Ženski košarkaški klub Ragusa. Najbolja sportašica za 2023. godinu je članica Raguse Iva Todorić, kojoj je nagradu uručio gradonačelnik Franković. Najbolja momčad u 2023. godini je VK Jug Adriatic osiguranje, dok je najbolji trener Jugov trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak.

 

Najbolji sportaš je Alec Cvinar, 26-godišnji Orsanov jedriličar. Nagrada za međunarodne uspjehe pripala je Želju Perkoviću iz Karate kluba Kakato i Goran Puligu iz Triatlon kluba Dubrovnika.

 

Posebna priznanja Dubrovačkog saveza športova ove su godine pripala Željku Đapiću i Ivici Brekalu, za doprinose svemu napravljenom u dubrovačkom sportu.

 

Prije navedenih nagrada, podijeljene su i one za najmlađe kategorije. Našli su se tu mladi sportaši iz dubrovačkog automobilizma, juda, badmintona, taekwondoa, karatea, plivanja, tenisa. Dodijeljene su i ekipne nagrade u mlađim uzrastima. Nagradu su osvojili juniori i mlađi juniori Juga, U-9 uzrast Košarkaškog kluba Dubrovnik, U-9 uzrast ŽKK Ragusa.

lijevo
desno