Pročelnik Brčić primio delegaciju provincije Chungcheongnam-do iz Južne Koreje

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sastao se s delegacijom provincije Chungcheongnam-do iz Južne Koreje koja je došla u posjet kako bi vidjela koje su mjere i aktivnosti postignute za osobe s invaliditetom.

 

Pročelnik Brčić predstavio je strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2015. do 2020. godine, posebno se osvrnuvši na pet glavnih točaka: odgoj i obrazovanje, zapošljavanje, socijalna uključenost s naglaskom na socijalne usluge, partnerstvo s organizacijama civilnog društva te pristupačnost i prijevoz.

 

- Ova Strategija se uspješno implementirala na lokalnoj razini, a naša želja je biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj. Naš je cilj je podijeliti ono što smo postigli ali naučiti i od drugih što možemo poboljšati u našoj Strategiji za budućnost. Cilj ove Strategije je pružiti brigu i usluge osobama s invaliditetom u gradu Dubrovniku – naglasio je pročelnik Brčić.

 

Pročelnik je istaknuo kako se za iduću godinu priprema nova Strategiju s novim mjerama i ciljevima, dodajući kako Grad Dubrovnik izdvaja svake godine više novčanih sredstva za osobe s invaliditetom pa je tako 2018. uloženo pet milijuna i 80 tisuća kuna, a sve u svrhu poboljšanja života osoba s invaliditetom.

 

lijevo
desno