Pročelnica Antić Brautović na Konferenciji održivog razvoja kulturno povijesnog i vjerskog turizma

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović sudjelovala je danas na Konferenciji održivog razvoja kulturno povijesnog i vjerskog turizma održanoj u Lazaretima, u sklopu programa Feste svetog Vlaha. Programom konferencije će se predstaviti bogatstvo očuvane kulturne baštine i tradicije koje stoljećima čine Dubrovnik i jug Hrvatske turističkim liderima, privlačne turistima iz cijeloga svijeta.  

 

U toj prigodi pročelnica Antić Brautović je u svom pozdravnom govoru iskazala zadovoljstvo što se konferencija održava u Dubrovniku, u godini kada se obilježavaju tri velike obljetnice zahvaljujući kojima je Dubrovnik postao jedan od rijetkih gradova na svijetu čija su materijalna i nematerijalna dobra stekla status univerzalne baštine.

 

- Bio je to i poticaj našem Gradskom vijeću da ovu godinu proglasi „Godinom UNESCO-ove svjetske baštine“ i da nas posebno potakne na dodatno promišljanje o važnosti naše baštine, ne samo u smislu temelja našeg kulturnog identiteta nego i u razvoju našeg gospodarstva, naročito turizma. Grad Dubrovnik već dugi niz godina sustavno ulaže napore prema održivom turizmu, da sva ta dobra koje smo naslijedili zaštitimo i ostavimo budućim generacijama na korištenje. – poručila je pročelnica Antić Brautović.       

 

U sklopu konferencije renomirani stručnjaci održat će edukativna predavanja temeljena na recentnim istraživanjima i primjerima iz prakse. Predstaviti će se mogućnosti interpretacije kulturne baštine, tradicijskih narodnih običaja kao potencijala za razvoj inovativne ponude kulturno povijesnog i vjerskog turizma uz naglasak na zaštiti od brzorastuće turističke komercijalizacije, na načelima održivog razvoja.

 

Organizator konferencije je Sunčana Matić iz agencije LUX Promocija, a održava se pod pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i Grada Dubrovnika, uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovačko neretvanske županije.

lijevo
desno