Prijem za predstavnike grada prijatelja Beyoglua

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, zamjenicom Jelkom Tepšić, pročelnicom Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinkom Raguž i predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom susreo se danas sa zamjenikom gradonačelnika grada prijatelja Beyoğlua, Rustemom Dindarolom.

 

Radi se o prvom susretu predstavnika dvaju gradova prijatelja od izbora novog gradonačelnika i uprave ovog turskog grada. Uz riječi dobrodošlice gradonačelnik Mato Franković iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom gradova te nadu u nadogradnju dobrih odnosa i u budućnosti.

 

Zamjenik gradonačelnika Beyoğlua Rustem Dindarol prenio je pozdrave novoizabranog kolege gradonačelnika Haydara Ali Yildiza izrazivši nadu u skori ponovni susret i nastavak uspješne suradnje.

 

Podsjetimo, povelja o bratimljenju dvaju gradova potpisana je 2015. godine. Beyoğlu se nalazi u europskom dijelu Istanbula i jedna je od najrazvijenijih općina u cijeloj Turskoj, poznata i kao „biser Istanbula“. Uski diplomatski i drugi odnosi Dubrovnika i Istanbula datiraju još od početka 18. stoljeća. kada je otvoren konzulat Dubrovačke republike u današnjem centru grada.

lijevo
desno